Fysioterapiasta apua virtsankarkailuun

Ponnistusinkontinenssissa virtsa saattaa karata esimerkiksi henkilön aivastaessa, nauraessa, nostaessa tai voimistellessa. Kun kyseessä on yliaktiivinen rakko, on käytävä tiheään WC:ssä ja voi esiintyä pakkokarkaamista, johon liittyy voimakas virtsahädän tunne.

Kehittyneillä fysioterapiamenetelmillä ja käytössämme olevalla laitteistolla ponnistusinkontinenssia tai yliaktiivista rakkoa voidaan hoitaa tehokkaasti. Tavoitteena on vahvistaa ja oppia käyttämään lantionpohjan lihaksia oikein, sekä oppia ymmärtämään muita vaivaan vaikuttavia tekijöitä. Hankalissa vaivoissa pienikin helpotus oireisiin on merkityksellinen. Parhaimmillaan hoidoilla oireet voidaan saada täysin hallintaan.

Mitä lantionpohjan fysioterapiassa tehdään?

Vastaanotto alkaa huolellisella haastattelulla sekä vaivaasi ja elämäntilanteeseesi perehtymisellä. Seuraavaksi tutkimme ja kartoitamme lantionpohjan ja vatsakapselin toiminnan, erityisesti huomioiden kehon kokonaisvaltaisuus. Lantionpohjan toimintaa voidaan tutkia monin eri tavoin. Tarvittaessa tehtävä sisätutkimus emättimen kautta antaa paljon arvokasta tietoa lihasten hallinnasta, kyvystä rentouttaa ja aktivoida lihaksia, sekä kyvystä reagoida lantionpohjan lihaksilla vatsaontelon paineeseen.

Muita tutkimisen apuna käytettyjä menetelmiä ovat biopalaute (emg) ja ultraäänikuvantaminen.

Miten hakeudun fysioterapiaan?

Hoitopolkusi alkaa parhaiten lääkärin vastaanotolta. Ponnistuskarkailussa naisen paras asiantuntija on gynekologi, miehen vaivoissa urologi. Yliaktiivisen rakon oireissa apua saat sekä urologeilta että gynekologeilta. Lääkäri varmistaa tarvitaanko heti alkuun myös muuta hoitoa tai lisätutkimuksia ja tekee lähetteen fysioterapiaan. Lääkärin lähetteellä fysioterapiasta saat kelakorvauksen.

Mikäli fysioterapeuttisin keinoin ei saada riittävän hyvää hoitotulosta, kannattaa tilanne arvioida uudestaan lääkärin vastaanotolla. Fysioterapeuttimme osaa ohjata sinut oikealle asiantuntijalle.

Ajanvaraus

Varaa aika lantionpohjan fysioterapeutille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Lantionpohjan fysioterapia 60 min.

Hinta ei sisällä ultraäänilaitteen käyttöä eikä henkilökohtaisia harjoittelun apuvälineitä.

alk.
97.00 €
Nuorten Naisten Aavan lantionpohjan fysioterapia enintään 60 min

Ei sisällä mahdollista ultraäänen käyttömaksua (55€/käyntisarja) eikä mahdollisia henkilökohtaisia harjoittelun apuvälineitä.

83.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua:

Naisen virtsankarkailun hoito