Ihon valohoidot

Mihin valohoitoa käytetään?

Monet ihosairaudet, jotka rauhoittuvat luonnonauringossa, paranevat myös ultraviolettihoidoilla. Valohoitomenetelmä päätetään oireiden mukaan. Aavassa ovat käytössä sekä UVB valohoitolaite että SUP valohoitolaite(ei Vantaanportissa). Kuka tahansa lääkäri voi lähettää potilaan näihin valohoitoihin, se ei vaadi ihotautilääkärin lähetettä.

Millaista valohoito on?

Ultraviolettihoitoa eli UV-hoitoa annetaan hoitosarjoina, yleensä 15 hoitokerran jaksoina vähintään kahdesti viikossa.  Aluksi hoitoajat ovat hyvin lyhyitä, mutta hoitojakson edetessä ne pitenevät muutamaan minuuttiin. Yleensä hoitoa annetaan koko keholle, jolloin silmät suojataan erityisin suojalasein ja genitaalialue peitetään. Erityistapauksissa hoito kohdistetaan vain hiuspohjaan, kämmeniin tai jalkapohjiin. Hoito tapahtuu hoitajan valvomana.  UVB valohoitoa voidaan antaa turvallisesti myös raskauden aikana ja lapsille.

Mitä UVB valohoidolla hoidetaan?

Kapeakaista UVB:llä hoidetaan mm. psoriaasia, atooppista ihottumaa ja muita ihottumia, punajäkälää, kroonista nokkosrokkoa, valkopälveä, munuaisten vajaatoiminnasta johtuvaa kutinaa, vanhuusiän kutinaa sekä monia muita kutinahäiriöitä. Valoyliherkille sillä voidaan antaa ns. siedätyshoitoa. Se mm. lievittää ihon tulehdusta ja kutinaa sekä vahvistaa ihon sarveiskerrosta.

Miten kauan UVB valohoitojakso kestää?

Hoitokertojen määrä arvioidaan hoitovasteen mukaan. Yleensä se on n. 15 kertaa. Kapeakaista UVB:n etuina aikaisempiin hoitoihin verrattuna ovat lyhyemmät hoitoajat (maksimissaan muutamia minuutteja), parempi teho, parantunut turvallisuus mm. pienentyneen ultraviolettisäderasituksen myötä sekä lisääntynyt elimistön D- vitamiinipitoisuus.

Kapeakaista UVB-valohoitoa tehdään (k-UVB/UVB-311): 

Mihin SUP valohoitoa käytetään?

SUP-hoidot sopivat etenkin atooppisen ihottuman ja tali-ihottuman hoitoon. Sen säteily vastaa suomalaista kesäaurinkoa. Sen takia sitä voidaan antaa myös pienille lapsille, jopa imeväisille. Yhdeksän kymmenestä ihoatopiapotilaasta hyötyy SUP-valohoidosta, kutina ja ihottuma lievenevät sekä kortisoni- ja perusvoiteiden tarve vähenee.

Miten kauan SUP valohoito kestää?

Hoitoaikoja ja hoitojakson pituutta suunniteltaessa otetaan huomioon hoidettavan auringonsietokyky, ihottuman tila, sekä hoidettavan käyttämä sisäinen lääkitys. SUP- hoidon teho on parhaimmillaan, kun valotukset tapahtuvat kolme kertaa viikossa.

SUP-valohoidot tehdään:

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Valohoitosarjan 1. käynti
45.90 €
SUP - ihon valohoitosarja
26.50 €
/ kerta
UVB- ihon valohoitosarja
26.50 €
/ kerta

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa