Arpikorjaus

Kenelle arpikorjausta suositellaan?

Vammojen aiheuttamat arvet saattavat tarvita korjausta niiden parannuttua. Leventyneet, kuopalla tai koholla olevat arvet saattavat aiheuttaa ulkonäöllistä haittaa varsinkin sijaitessaan kasvoissa. Myös kuroutuneet ja kiristävät arvet ovat pahimmillaan toiminnallinen haitta.

Useimmiten arpikorjaukset tehdään vasta noin 6-12 kuukauden kuluttua arpien syntymisestä. Tällöin arvet ovat parantuneet täysin.

Toimenpiteen suunnittelu

Arpikorjaus suunnitellaan aina leikkaavan lääkärin kanssa yksilöllisesti. Vastaanotolla käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Leikkaava lääkäri kertoo konsultaatiovastaanotolla toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Toimenpiteen kulku

Arpikorjaukset tehdään yleisimmin paikallispuudutuksessa. Suuret arpikorjaukset voidaan tehdä rentouttavassa lääkityksessä.

Korjaustoimenpiteessä vanha arpi poistetaan ja arven suuntaa muutetaan tarvittaessa niin, että se häviää paremmin kasvojen luonnollisiin ihopoimuihin. Korjauksen jälkeen arpien hoitona käytetään haavateippiä, joka estää arpien leventymisen. Tarvittaessa silikonilevy- tai teippi estää arven koholle kasvun.

Oman rasvan siirtoa voidaan käyttää myös kuoppaisten arpien ulkonäön korjaamiseen.

Toimenpiteen jälkeen

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua toimenpiteen jälkeen. Jos olette saaneet rentouttavaa lääkitystä, tulee teillä olla hakija.

Hyvä arpihoito-ohjeiden noudattaminen takaa parhaimman lopputuloksen.

Fyysinen rasitus leikkauksen jälkeen on kielletty viikon ajan. Arpialueen kuormitusta tulee välttää sen sijainnista ja laajuudesta riippuen lääkärin määräämä aika.

Jos arpi sijaitsee kasvoissa, kohoasennossa nukkuminen ensimmäisen viikon ajan on suositeltavaa. 

Jälkitarkastus

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua. Jälkikontrolli 3-6 kuukauden kuluttua leikkauksesta leikanneen lääkärin vastaanotolla.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille arpikorjauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa