Kohdunsuun sähkösilmukkahoito (Loop)

Toimenpiteen aluksi tehdään Kolposkopia, Loop-hoito eli sähkösilmukkahoito tehdään kolposkoopin kautta. Kohdunsuulta poistetaan kartiomainen kudospala, joko tarkemman diagnoosin tekemiseksi tai jo todetun syövän esiasteen hoitamiseksi. Tavoitteena on poistaa muuntunut kudos kohdunsuulta ja estää näin kohdunkaulansyöpä syntymästä.

Toimenpiteeseen valmistautuminen

Tutkimusta ei voi tehdä kuukautisten aikaan. Erityistä valmistautumista muuten ei tarvita.

Toimenpiteen kulku

Kohdunsuun sähkösilmukkahoidossa kohdunsuulta poistetaan pieni kudospala. Hoito on nopea ja se tapahtuu paikallispuudutuksessa.

Toimenpiteen jälkeen

Sairaslomaa ei hoidon jälkeen yleensä tarvita.

Hoidon jälkeen kannattaa varata hetki rauhallista aikaa. On normaalia että hoidon jälkeen esiintyy vereslimaista vuotoa jopa 3-4 viikon ajan. Tänä aikana ei tamponin käyttöä, uintia, yhdyntää eikä ammekylpyä suositella.

Poikkeavat seuraamukset

Runsas vuoto - Viikon, parin kuluttua hoidosta hoidetun alueen päälle muodostunut rupi voi irrota ja saattaa harvoin aiheuttaa hyvin runsaan verenvuodon. Tällöin ottakaa yhteyttä Aavaan toimenpiteen tehneeseen lääkäriin tai yöaikana oman alueenne päivystävään sairaalaan naistentautien päivystykseen (esim. Naistenklinikka 09 4717 2913).

Tulehdusoireet – Pahanhajuinen vuoto, kuumeilu ja alavatsakivut voivat viitata tulehdukseen, joka on myös harvinainen jälkiseuraus. Tällaisten oireiden ilmetessä olkaa yhteydessä toimenpiteen tehneeseen lääkäriin tai Lääkärikeskukseen.

Jatkotoimenpiteet

Poistettu kudospala tutkitaan patologin toimesta. Toimenpiteen tehnyt lääkäri ottaa yhteyttä ja häneltä saa tiedon lopullisesta vastauksesta 2-4 viikon kuluessa. Vastauksen perusteella sovitaan tarvittavasta jatkoseurannasta (Papa- tai kolposkopiaseuranta) ja sen aikataulusta.

Hoidon jälkeen kohdunsuun olisi suositeltavaa parantua noin 2 kk ajan ennen mahdollista raskautta. Kohdunkaula paranee hyvin, eikä hoidolla ole vaikutusta raskaaksi tulemiseen.

Ajanvaraus

Varaa aika kolposkopioita ja Loop-hoitoja tekevälle asiantuntijalle soittamalla  Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Kohdunsuun sähkösilmukkatoimenpide eli ”Loop”

Esimerkkihinta sisältää:

Kohdunsuun sähkösilmukkatoimenpiteen gynekologin vastaanotolla (LDC0)

Kudosnäytteiden oton puudutuksessa

Kudosnäytteiden tutkimisen

Toimenpiteessä käytettävät välineet ja tarvikkeet, sekä toimenpideavustajan

alk.
744.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa