Medikaali eli ilmailulääkärintodistus

Lentäjät ja purjelentäjät tarvitsevat säännöllisesti uusittavan ilmailulääkärintodistuksen eli medikaalin. Todistusta varten tehdään laboratoriokokeita sekä tutkitaan näkö ja kuulo.

Aava Aviapoliksessa ilmailulääkärintodistuksia kirjoittavat liikenteen turvallisuusviraston (TraFicom) ilmailulääketieteen yksikön nimeämät tarkastavat lääkärit (AME). Muiden lääkäreiden todistukset eivät kelpaa.

Aava Aviapoliksesta medikaalin voivat saada

 

  • ammattilentäjät
  • yksityislentäjät
  • purjelentäjät
  • matkustamohenkilökunta

Alku- ja uusintatarkastukset

Ilmailulääkärintarkastuksina tehdään harrastus- ja yksityislentäjän (AME 2 lääkärit) sekä ammattilentäjien alku- ja uusintatarkastuksia (AME 1 lääkärit). Tarkastuksiin sisältyvät vaaditut laboratoriotutkimukset ja lausunnot lähetetään suoraan ilmailuviranomaiselle.

Kuinka kauan medikaali on voimassa?

Medikaali on voimassa puolesta vuodesta viiteen vuoteen, eikä ilman voimassa olevaa medikaalia saa lentää. Traficom voi edellyttää ilmailulääkärin kannanottoa henkilön lentokelpoisuudesta myös vakavampien sairauksien tai operaatioiden jälkeen.

Milloin medikaalin voi uusia?

Medikaalin voi uusia jo 45 päivää ennen sen vanhentumista, joten suosittelemme, että tulet lääkärintarkastukseen ajoissa. Jos medikaali on ehtinyt vanhentua, lentäjälle tehdään aina alkutarkastuksen mukaiset tutkimukset.

Kuinka paljon ilmailulääkärintodistus maksaa?

Ilmailulääkärintodistuksen hintaan vaikuttaa muun muassa haettavan kelpoisuustodistuksen luokka, hakijan ikä ja se, onko kyseessä alkutarkastus vai uusintatarkastus. Tarkastuksen hinnan saat ilmailuhoitajaltamme.

Ajanvaraus

Varaa aika ilmailulääkärin tarkastukseen soittamalla Aava Aviapolikseen 010 380 2350 tai jätä soittopyyntö ilmailuhoitajille info@aava.fi. Ajanvarauksen yhteydessä varmistamme Trafincomin Empic-tietokannasta, mitkä tutkimukset uuteen medikaaliin vaaditaan. Kun varaamme tarvittavat tutkimukset etukäteen, pääset ripeästi takaisin siiville.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Medikaalitarkastus initiaali KL1
alk.
1305.00 €
Medikaalitarkastus uusinta KL1
alk.
275.40 €
Medikaalitarkastus KL2
alk.
344.60 €
ATCO/Lennonjohtajat, uusinta/alkutarkastus
alk.
250.40 €
LAPL, uusinta/alkutarkastus
alk.
250.40 €
Cabin crew, uusinta/alkutarkastus
alk.
250.40 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa