Selkäortopedin vastaanotto

MIlloin selkäortopedin vastaanotolle?

Tavallisimpia syitä hakeutua selkäortopedin vastaanotolle ovat alaselästä alaraajaan tai molempiin alaraajoihin säteilevä kipu sekä selkäperäinen katkokävelyoire. Katkokävelyoireella tarkoitetaan selkäperäisen säteilykipuoireen ilmaantumista ja pahenemista liikkuessa. Selästä alaraajaan säteilevä kipu ns. ”iskiaskipu” voi olla merkki hermon puristustilasta selässä.

Mitä selkäortopedin vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotolla tehdään yksilöllinen hoito- ja kuntoutusuunnitelma, tarvittaessa suunnitelmat tehdään yhdessä muiden Aavan asiantuntijoiden kanssa.

Miten selkäkivun syytä tutkitaan?

Selän kipuilun selvittämisessä käytetään tarvittaessa kuvantamistutkimuksia. Hermotoimintaa mittavaa enmg-tutkimus voi tulla myös kyseeseen tietyissä tapauksissa.  Selkäperäistä hermopuristusta epäiltäessä diagnoosi varmistetaan yleensä selän magneettikuvauksella.

Milloin selkä on syytä leikata?

Selkä- ja alaraajakivun hoidossa leikkaus voi tulla kyseeseen, jos tilanne pitkittyy tai hermopuristukseen liittyy lihastoiminnan häiriöitä. Tyypillisiä selkäkirurgisia toimenpiteitä ovat välilevyn pullistumaleikkaus ja selkäydinkanavan ahtauman vapautus.

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

 

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa