Silmänpaineen mittaus ja vuorokausikäyrä

Milloin on syytä mitata silmänpaine?

Silmän vuorokausikäyrätutkimusta käytetään silmänpaineen vuorokausivaihtelun mittaamiseen, esimerkiksi glaukoomaa sairastavilla potilailla.

Mittaukseen valmistautuminen ja tutkimuksen kulku

Mittaukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Silmänpaine mitataan silmälääkärin vastaanotolla. Tarvittaessa myös silmähoitajat voivat tehdä yksittäisiä silmänpaineen mittauksia. Yleensä silmähoitajat tekevät kuitenkin silmänpaineen vuorokausimittauksia, joissa potilaan silmänpaine mitataan silmätutkimuslaboratoriossa kolmena ennalta sovittuna vuorokauden aikana.

Tutkimuksessa silmän pinta puudutetaan väriä sisältävällä silmätipalla, minkä jälkeen mittaus tehdään silmämikroskoopin avulla. Tippa ei vaikuta näkökykyyn, joten lukeminen ja autolla ajaminen onnistuvat heti tutkimuksen jälkeen. Myös muiden menetelmien käyttö mittauksessa on mahdollista, jos potilaan tutkiminen silmämikroskoopissa ei onnistu.

Tutkimuksen tekevä silmähoitaja neuvoo, miten tutkimus etenee ja mitä sinulta odotetaan. Voit siis saapua tutkimukseen luottavaisin mielin ja jännittämättä.

Mittauksen hinta

Tarkista hinta Aavan hinnastosta. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Silmätutkimuksiin varataan aika vastaanottokäynnin yhteydessä silmäosastolta tai Aavan asiakaspalvelun numerosta 010 380 3838. Valmistautumisohjeet saat lähettävältä lääkäriltä tai silmähoitajilta. Muistathan ottaa mukaan kelakortin tai henkilöllisyystodistuksen.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa