Koronatodistukset

Aavasta saa todistuksia sairastetusta koronataudista sekä otetuista koronarokotteista.

Todistus sairastetusta koronasta

Aavassa on mahdollista kirjoittaa englanninkielinen todistus, jossa lääkäri allekirjoituksellaan vahvistaa, että olet sairastanut koronan. Todistusta voidaan tarvita esimerkiksi matkustamista varten.

Varaa internetajanvarauksestamme aika yleislääkärin lähi- tai etävastaanotolle. Voit varata ajan myös puhelinpalvelumme 010 380 3838 kautta.

Lääkärin kirjoittama englanninkielinen todistus perustuu oirekuvauksen lisäksi koronatestien tuloksiin, jotka on otettu joko aiemmin tai otetaan tarvittaessa todistuksen kirjoittamisen yhteydessä.

Jos tarvitset todistuksen matkustamista varten, varaathan mukaan myös passisi.

Voit noutaa todistuksen sairastetusta koronasta etävastaanoton jälkeen lähimmästä toimipisteestämme. Otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Lähivastaanotolla saat todistuksen mukaasi saman tien.

Todistuksen hinta on 38,10 euroa + lääkärin vastaanottomaksu.

Koronarokotustodistus

Koronarokotustodistus on englanninkielinen ja lääkäri tai sairaanhoitaja vahvistaa siinä allekirjoituksellaan, että olet saanut rokotteet. Todistus koronarokotuksesta annetaan ensisijaisesti toisen rokotuskerran jälkeen.

Aavan työterveysasiakkaat

  • Jos olet Aavan työterveyshuollon asiakas ja sinut on rokotettu aiemmin työterveyden kautta, voit pyytää todistuksen suoraan omalta työterveyshoitajaltasi.

Muut asiakkaat

  • Jos olet saanut koronarokotuksen muualla kuin Aavassa ja tarvitset todistuksen koronarokotuksesta, varaa vastaanottoaika Aavan sairaanhoitajalle soittamalla asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Sairaanhoitaja tarkistaa joko rokotuskortista/muusta virallisesta dokumentista tai potilastietojärjestelmästä/Kanta-palvelusta saamasi koronarokotteet ja kirjoittaa tämän perusteella englanninkielisen koronarokotustodistuksen. Otathan vastaanotolle mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
  • Koronarokotustodistuksesta ilmenee, milloin rokotteet on annettu ja mitä rokotetta on käytetty.
  • Lääkäri voi kirjoittaa rokotustodistuksen myös ollessasi vastaanotolla muista syistä.

Koronarokotetodistus annetaan ilman veloitusta kaikille, jotka ovat saaneet rokotteen Aavassa.

Hinta todistukselle, joka kirjoitetaan muualla annetusta koronarokotteesta, on 32,70 euroa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää