Koronatodistukset

Aavasta saa todistuksia sairastetusta koronataudista sekä otetuista koronarokotteista.

Todistus sairastetusta koronasta

Aavassa on mahdollista kirjoittaa englanninkielinen todistus, jossa lääkäri allekirjoituksellaan vahvistaa, että olet sairastanut koronan. Todistusta voidaan tarvita esimerkiksi matkustamista varten.

Varaa internetajanvarauksestamme aika yleislääkärin lähi- tai etävastaanotolle. Voit varata ajan myös puhelinpalvelumme 010 380 3838 kautta.

Lääkärin kirjoittama englanninkielinen todistus perustuu oirekuvauksen lisäksi koronatestien tuloksiin, jotka on otettu joko aiemmin tai otetaan tarvittaessa todistuksen kirjoittamisen yhteydessä.

Jos tarvitset todistuksen matkustamista varten, varaathan mukaan myös passisi.

Voit noutaa todistuksen sairastetusta koronasta etävastaanoton jälkeen lähimmästä toimipisteestämme. Otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Lähivastaanotolla saat todistuksen mukaasi saman tien.

Todistuksen hinta on 38,10 euroa + lääkärin vastaanottomaksu.

Koronarokotustodistus

Koronarokotustodistus on englanninkielinen ja lääkäri tai sairaanhoitaja vahvistaa siinä allekirjoituksellaan, että olet saanut rokotteet. Todistus koronarokotuksesta annetaan ensisijaisesti toisen rokotuskerran jälkeen.

Aavan työterveysasiakkaat

  • Jos olet Aavan työterveyshuollon asiakas ja sinut on rokotettu aiemmin työterveyden kautta, voit pyytää todistuksen suoraan omalta työterveyshoitajaltasi.

Muut asiakkaat

  • Jos olet saanut koronarokotuksen muualla kuin Aavassa ja tarvitset todistuksen koronarokotuksesta, varaa vastaanottoaika Aavan sairaanhoitajalle soittamalla asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Sairaanhoitaja tarkistaa joko rokotuskortista/muusta virallisesta dokumentista tai potilastietojärjestelmästä/Kanta-palvelusta saamasi koronarokotteet ja kirjoittaa tämän perusteella englanninkielisen koronarokotustodistuksen. Otathan vastaanotolle mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
  • Koronarokotustodistuksesta ilmenee, milloin rokotteet on annettu ja mitä rokotetta on käytetty.
  • Lääkäri voi kirjoittaa rokotustodistuksen myös ollessasi vastaanotolla muista syistä.

Koronarokotetodistus annetaan ilman veloitusta kaikille, jotka ovat saaneet rokotteen Aavassa.

Hinta todistukselle, joka kirjoitetaan muualla annetusta koronarokotteesta, on 32,70 euroa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
timo-vanttinen-aava

Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä.”
Lue lisää
Jäbät&Tunteet_yhteistyö

Miesten mielenterveyden asialla: Aava yhteistyökumppanina Jäbät & Tunteet -tapahtumassa

Jäbät & Tunteet -yhteisö järjestää miehille suunnatun keskustelutilaisuuden mielenterveysviikolla 21.11. Aava toimii tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina.
Lue lisää
tenniskyynärpää

Tenniskyynärpää on kivulias kumppani

Tenniskyynärpää on kyynärvarren yläosan rasitussairaus, joka voi hankaloittaa arkea suuresti. Pahimmillaan ei pysty nostamaan edes kahvikuppia. Käsikirurgian erikoislääkäri Joakim Lindfors selvittää, mitkä ovat vaivan oireet ja miten sitä voidaan hoitaa.
Lue lisää