Koronatodistukset

Aavasta saa todistuksia sairastetusta koronataudista sekä otetuista koronarokotteista.

Todistus sairastetusta koronasta

Aavassa on mahdollista kirjoittaa englanninkielinen todistus, jossa lääkäri allekirjoituksellaan vahvistaa, että olet sairastanut koronan. Todistusta voidaan tarvita esimerkiksi matkustamista varten.

Varaa internetajanvarauksestamme aika yleislääkärin lähi- tai etävastaanotolle. Voit varata ajan myös puhelinpalvelumme 010 380 3838 kautta.

Lääkärin kirjoittama englanninkielinen todistus perustuu oirekuvauksen lisäksi koronatestien tuloksiin, jotka on otettu joko aiemmin tai otetaan tarvittaessa todistuksen kirjoittamisen yhteydessä.

Jos tarvitset todistuksen matkustamista varten, varaathan mukaan myös passisi.

Voit noutaa todistuksen sairastetusta koronasta etävastaanoton jälkeen lähimmästä toimipisteestämme. Otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Lähivastaanotolla saat todistuksen mukaasi saman tien.

Todistuksen hinta on 38,10 euroa + lääkärin vastaanottomaksu.

Koronarokotustodistus

Koronarokotustodistus on englanninkielinen ja lääkäri tai sairaanhoitaja vahvistaa siinä allekirjoituksellaan, että olet saanut rokotteet. Todistus koronarokotuksesta annetaan ensisijaisesti toisen rokotuskerran jälkeen.

Aavan työterveysasiakkaat

  • Jos olet Aavan työterveyshuollon asiakas ja sinut on rokotettu aiemmin työterveyden kautta, voit pyytää todistuksen suoraan omalta työterveyshoitajaltasi.

Muut asiakkaat

  • Jos olet saanut koronarokotuksen muualla kuin Aavassa ja tarvitset todistuksen koronarokotuksesta, varaa vastaanottoaika Aavan sairaanhoitajalle soittamalla asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Sairaanhoitaja tarkistaa joko rokotuskortista/muusta virallisesta dokumentista tai potilastietojärjestelmästä/Kanta-palvelusta saamasi koronarokotteet ja kirjoittaa tämän perusteella englanninkielisen koronarokotustodistuksen. Otathan vastaanotolle mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.
  • Koronarokotustodistuksesta ilmenee, milloin rokotteet on annettu ja mitä rokotetta on käytetty.
  • Lääkäri voi kirjoittaa rokotustodistuksen myös ollessasi vastaanotolla muista syistä.

Koronarokotetodistus annetaan ilman veloitusta kaikille, jotka ovat saaneet rokotteen Aavassa.

Hinta todistukselle, joka kirjoitetaan muualla annetusta koronarokotteesta, on 32,70 euroa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Max_x_Aava Poikkeuksellinen yhteistyö syntyi rohkeudesta – dokumenttisarja Max Senestä yhteistyössä Aavan kanssa
Lääkärikeskus Aava, rap-artisti Max Sene (Sexmane) ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.
Lue lisää
petteri Onko henkilöstön hyvinvointi yrityksellenne strateginen asia?
Eri toimialojen yrityksillä on mietinnässä yhtenevät haasteet: Miten saamme pidettyä osaavat henkilöt ja mistä saamme rekrytoitua uusia? Entä miten henkilöstömme voisi paremmin ja olisi innostunut – myös työstään? Kokonaisuus edellyttää strategista lähestymistä, hyvinvointistrategiaa.
Lue lisää
Aava Edenneen Parkinsonin taudin hoitovalikoima laajenee – Uusi hoitomuoto käyttöön ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa
Ihonalainen levodopainfuusiohoito aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa 22.4.2024.
Lue lisää