Filip Scheperjans

Filip Scheperjans

Neurologian erikoislääkäri

Varaa aika

Autan potilaita mielelläni kaikissa neurologin arviota tai hoitoa vaativissa asioissa kuten esim:

  • päänsärky ja migreeni
  • huimaus
  • Parkinsonin tauti
  • MS-tauti
  • muistiongelmat
  • aivoverenkiertohäiriöt
  • epilepsia ja muut kohtausoireet
  • neurologiset ajokorttitodistukset.

Toimin osa-aikaisesti HYKS:n neurologian klinikassa ja johdan tutkimusryhmää, joka tutkii bakteeriston merkitystä neurologisissa sairauksissa kuten esim. Parkinsonin taudissa. Työskentely Suomen johtavassa yliopistosairaalassa ja jatkuva kouluttautuminen takaavat sen, että asiantuntemukseni seuraa neurologian erikoisalan nopeaa kehitystä.

Käytän Parkinson potilaiden hoidossa Parkinsonranneke™ liikerekisteröintiä liikehäiriöoireiden mittaamiseen ja hoidon yksilöllisen suunnittelun tueksi. Palvelu perustuu Parkinson’s KinetiGraph™ (PKG™ Data Logger) nimiseen teknologiaan ja olen ottanut tämän uuden teknologian käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Oireiden objektiivinen mittaus 7 päivän seurantajaksolta mahdollistaa aiempaa tarkemman arvion potilaan tilasta ja saadaan sen ansiosta lääkehoito optimoitua tavallista paremmin ja nopeammin.

Olen ensimmäisenä neurologina saanut laitekoulutuksen ihonalaisen levodopahoidon käyttöön. Tarjoan kyseisen hoitomuodon aloitusta ja seurantaa Parkinson-potilaille, joilla on hankalia tilanvaihteluita.

Teen myös Parkinson potilaiden apomorfiinihoidon testauksia ja aloituksia.

Annan vastaanotolla botuliinitoksiinihoitoa migreeniin, servikaaliseen dystoniaan (ultraääni- ja EMG-ohjattu), blefarospasmiin ja hemifakiaalispasmiin. Botuliinihoitoon hakeutuvia potilaita pyydän edeltävästi varaamaan etävastaanoton hoidon suunnittelua varten.

Teen myös kaulavaltimoiden ultraäänitutkimuksia.

ADHD- sairauksien diagnostiikka ja hoito eivät kuulu osaamisalueisiini.

Aikuisneurologina hoidan yli 16-vuotiaita potilaita.

Tässä linkkejä Aavan nettisivuilla oleviin julkaisuihin, joissa toimin asiantuntijalääkärinä:

Parkinsonin tauti

Alzheimerin tauti

MS-tauti

Ajanvarausohje

Aikuisneurologina hoidan yli 16-vuotiaita potilaita.

En hoida tarkkaavaisuus- ja yliaktiivisuushäiriöpotilaita (ADHD)

Minulle voit varata myös puhelimitse tapahtuvan etävastaanottoajan etävastaanotto.

Pyydän huomioimaan seuraavia suosituksia varattavien ensikäyntien pituuden ja esivalmistelujen osalta. 60 min käyntiä varten pyydän varaamaan kaksi peräkkäistä 30 min aikaa (laskutus toteutuneen ajan mukaan). Seurantakäynnin pituus on oletuksena 30 min.