Käsien ja jalkojen liikahikoilun hoito

Käsien ja jalkojen liiallinen hikoilu on sairaustila, jonka syytä ei tarkoin tiedetä. Se alkaa jo monesti lapsena ja on usein myös perinnöllistä.

Miten käsien ja jalkojen liikahikoilua hoidetaan?

Aavassa kämmenten ja jalkojen liikahikoilua hoidetaan DERMAC-iontoforeesilaitteella, jossa kämmenet ja/tai jalkapohjat altistetaan heikolle tasavirtasähkölle vesijohtovesikylvetyksen aikana. Sähkövirta aiheuttaa ionien kulkeutumisen hikirauhasten tiehyisiin, jolloin näiden alueiden hikoilu estyy.

Ennen hoidon aloitusta iho tarkistetaan. Jos ihossa on haavaumia, ne voidaan suojata vaseliinilla tai rasvaisella voiteella.

Hoito annetaan käsille ja jaloille erikseen 20-30 minuutin jaksoina eli yhden hoitokerran pituus on noin tunti. Liikahikoiluoireet helpottuvat tehokkaimmin, jos ensimmäisen 1-2 hoitoviikon aikana on 4-5 hoitokertaa viikossa. Hikoilun heikentyessä voidaan siirtyä ylläpitohoitoon. Hoidon kesto on yksilöllinen.

Ajanvaraus

Varaa aika ensin Aavaan ihotautilääkärille hoidon arviota varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Hoidon tekee liikahikoilun hoitoon perehtynyt sairaanhoitaja Aava Kampin toimenpideosastolla.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa