Naprapaatin vastaanotto

Naprapaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Tyypillisimmät syyt saapua vastaanotolle ovat selkä- ja niskavaivat sekä erilaiset nivelkivut. Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvivammojen ja -leikkausten jälkeisiin kuntoutuksiin. Voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla vaivoja ehkäistään.

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen hoitomuoto. Koulutettu naprapaatti on suorittanut terveydenhuollon ammattitutkinnon. Hän tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja usein yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Mihin vaivoihin naprapaatilta saa apua?

Naprapaatilta voi saada apua muun muassa seuraavissa vaivoissa:

  • Selkä- ja lonkkakipu
  • Niskahartiavaivat
  • Olkapääkipu
  • Polvikipu ja polven alueen rasitusvammat
  • Tenniskyynärpää
  • Päänsärky
  • Huimaus

Tyypillisimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle ovat selkä- ja niskakivut. Hoidon tarkoitus on lievittää kipua, normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt. Tavoitteena on kivuton liikkuminen ja parempi toimintakyky.

Lääkärikeskus Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvikuntoutuksiin sekä muihin vammojen ja leikkauksien jälkeisiin kuntoutuksiin sekä urheiluneurologiaan. Hänen puoleensa kannattaa kääntyä etenkin kuntoutuksen loppuvaiheessa ennen urheiluharrastuksiin tai kilpaurheiluun palaamista. Voit varata ajan hänelle myös, jos polvi oireilee ilman diagnosoitua vammaa.

Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?

Naprapaatti kyselee sinulta oireistasi ja syistä niiden taustalla. Sen jälkeen tehdään erilaisia ortopedian ja manuaalisen terapian testejä, joilla selvitellään, mikä provosoi kipua ja mikä helpottaa oireita. Lisäksi voidaan tarvittaessa tutkia hermoston toimintaa neurologisilla testeillä. Hoito räätälöidään oireiden ja testitulosten mukaan.

Naprapaatin antama hoito perustuu manipulaatiohoitoihin ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin. Manuaalinen hoito voi olla esimerkiksi hierontaa tai kalvorakenteiden eli faskioiden käsittelyä. Manipulaatiohoidolla tarkoitetaan nivelten manipuloimista, jotta niiden liikeradat saataisiin normaaleiksi. Myös hermoston toimintaa voidaan parantaa manipulaatiolla. Molemmat menetelmät pohjautuvat tutkittuun tieteelliseen näyttöön.

Lisäksi saat naprapaatilta ohjeet harjoitteluun kotona. Yksilöidyillä harjoitteilla parannetaan hoidon vastetta. Esimerkiksi manuaalinen terapia yhdistettynä oikeanlaiseen harjoitteluun on tutkitusti tehokkainta toiminnallisen selkäkivun hoidossa.

Montako käyntiä tarvitaan?

Joskus yksi käyntikerta naprapaatilla riittää, mutta tavallisesti hyvään hoitotulokseen tarvitaan 3-5 käyntiä.  Käyntien määrään vaikuttaa paljon vaivan syy. Peruskäynti kestää 45 minuuttia.

Jos tulet naprapaatin vastaanotolle lähetteen kanssa, ja olet ensin käynyt fysioterapeutilla ja käyt hänen luonaan vielä viimeiseksikin, saat kaikista käynneistä Kela-korvauksen. Myös vakuutukset kattavat usein tietyn määrän kuntoutuskäyntejä naprapaatin luona.

Ajanvaraus

Varaa aikasi naprapaatille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838. Jos olet kuntoilija, aktiiviliikkuja tai huippu-urheilija, voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla tuki- ja liikuntaelinvaivoja voidaan ehkäistä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää