Naprapaatin vastaanotto

Naprapaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Tyypillisimmät syyt saapua vastaanotolle ovat selkä- ja niskavaivat sekä erilaiset nivelkivut. Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvivammojen ja -leikkausten jälkeisiin kuntoutuksiin. Voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla vaivoja ehkäistään.

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen hoitomuoto. Koulutettu naprapaatti on suorittanut terveydenhuollon ammattitutkinnon. Hän tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja usein yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Mihin vaivoihin naprapaatilta saa apua?

Naprapaatilta voi saada apua muun muassa seuraavissa vaivoissa:

  • Selkä- ja lonkkakipu
  • Niskahartiavaivat
  • Olkapääkipu
  • Polvikipu ja polven alueen rasitusvammat
  • Tenniskyynärpää
  • Päänsärky
  • Huimaus

Tyypillisimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle ovat selkä- ja niskakivut. Hoidon tarkoitus on lievittää kipua, normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt. Tavoitteena on kivuton liikkuminen ja parempi toimintakyky.

Lääkärikeskus Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvikuntoutuksiin sekä muihin vammojen ja leikkauksien jälkeisiin kuntoutuksiin sekä urheiluneurologiaan. Hänen puoleensa kannattaa kääntyä etenkin kuntoutuksen loppuvaiheessa ennen urheiluharrastuksiin tai kilpaurheiluun palaamista. Voit varata ajan hänelle myös, jos polvi oireilee ilman diagnosoitua vammaa.

Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?

Naprapaatti kyselee sinulta oireistasi ja syistä niiden taustalla. Sen jälkeen tehdään erilaisia ortopedian ja manuaalisen terapian testejä, joilla selvitellään, mikä provosoi kipua ja mikä helpottaa oireita. Lisäksi voidaan tarvittaessa tutkia hermoston toimintaa neurologisilla testeillä. Hoito räätälöidään oireiden ja testitulosten mukaan.

Naprapaatin antama hoito perustuu manipulaatiohoitoihin ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin. Manuaalinen hoito voi olla esimerkiksi hierontaa tai kalvorakenteiden eli faskioiden käsittelyä. Manipulaatiohoidolla tarkoitetaan nivelten manipuloimista, jotta niiden liikeradat saataisiin normaaleiksi. Myös hermoston toimintaa voidaan parantaa manipulaatiolla. Molemmat menetelmät pohjautuvat tutkittuun tieteelliseen näyttöön.

Lisäksi saat naprapaatilta ohjeet harjoitteluun kotona. Yksilöidyillä harjoitteilla parannetaan hoidon vastetta. Esimerkiksi manuaalinen terapia yhdistettynä oikeanlaiseen harjoitteluun on tutkitusti tehokkainta toiminnallisen selkäkivun hoidossa.

Montako käyntiä tarvitaan?

Joskus yksi käyntikerta naprapaatilla riittää, mutta tavallisesti hyvään hoitotulokseen tarvitaan 3-5 käyntiä.  Käyntien määrään vaikuttaa paljon vaivan syy. Peruskäynti kestää 45 minuuttia.

Myös vakuutukset kattavat usein tietyn määrän kuntoutuskäyntejä naprapaatin luona.

Löydä lähin naprapaatti

Ajanvaraus

Varaa aikasi naprapaatille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838. Jos olet kuntoilija, aktiiviliikkuja tai huippu-urheilija, voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla tuki- ja liikuntaelinvaivoja voidaan ehkäistä.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa naprapaatti Petri Halonen.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava-kallio Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
Lue lisää
Aava Aavalle ja Pikkujätille myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Aava ja Pikkujätti noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
migreeni-blogi Migreenin ymmärtäminen – uudet hoitovaihtoehdot ja läpimurrot
Migreeni ei ole vain tavallinen päänsärky. Se on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämänlaatuun. Aavan neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo migreenin uusimmista hoitovaihtoehdoista blogikirjoituksessaan.
Lue lisää