Naprapaatin vastaanotto

FacebookTwitterLinkedIn

Naprapaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Tyypillisimmät syyt saapua vastaanotolle ovat selkä- ja niskavaivat sekä erilaiset nivelkivut. Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvivammojen ja -leikkausten jälkeisiin kuntoutuksiin. Voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla vaivoja ehkäistään.

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen hoitomuoto. Koulutettu naprapaatti on suorittanut terveydenhuollon ammattitutkinnon. Hän tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja usein yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Mihin vaivoihin naprapaatilta saa apua?

Naprapaatilta voi saada apua muun muassa seuraavissa vaivoissa:

  • Selkä- ja lonkkakipu
  • Niskahartiavaivat
  • Olkapääkipu
  • Polvikipu ja polven alueen rasitusvammat
  • Tenniskyynärpää
  • Päänsärky
  • Huimaus

Tyypillisimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle ovat selkä- ja niskakivut. Hoidon tarkoitus on lievittää kipua, normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt. Tavoitteena on kivuton liikkuminen ja parempi toimintakyky.

Lääkärikeskus Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvikuntoutuksiin sekä muihin vammojen ja leikkauksien jälkeisiin kuntoutuksiin sekä urheiluneurologiaan. Hänen puoleensa kannattaa kääntyä etenkin kuntoutuksen loppuvaiheessa ennen urheiluharrastuksiin tai kilpaurheiluun palaamista. Voit varata ajan hänelle myös, jos polvi oireilee ilman diagnosoitua vammaa.

Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?

Naprapaatti kyselee sinulta oireistasi ja syistä niiden taustalla. Sen jälkeen tehdään erilaisia ortopedian ja manuaalisen terapian testejä, joilla selvitellään, mikä provosoi kipua ja mikä helpottaa oireita. Lisäksi voidaan tarvittaessa tutkia hermoston toimintaa neurologisilla testeillä. Hoito räätälöidään oireiden ja testitulosten mukaan.

Naprapaatin antama hoito perustuu manipulaatiohoitoihin ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin. Manuaalinen hoito voi olla esimerkiksi hierontaa tai kalvorakenteiden eli faskioiden käsittelyä. Manipulaatiohoidolla tarkoitetaan nivelten manipuloimista, jotta niiden liikeradat saataisiin normaaleiksi. Myös hermoston toimintaa voidaan parantaa manipulaatiolla. Molemmat menetelmät pohjautuvat tutkittuun tieteelliseen näyttöön.

Lisäksi saat naprapaatilta ohjeet harjoitteluun kotona. Yksilöidyillä harjoitteilla parannetaan hoidon vastetta. Esimerkiksi manuaalinen terapia yhdistettynä oikeanlaiseen harjoitteluun on tutkitusti tehokkainta toiminnallisen selkäkivun hoidossa.

Montako käyntiä tarvitaan?

Joskus yksi käyntikerta naprapaatilla riittää, mutta tavallisesti hyvään hoitotulokseen tarvitaan 3-5 käyntiä.  Käyntien määrään vaikuttaa paljon vaivan syy. Peruskäynti kestää 45 minuuttia.

Jos tulet naprapaatin vastaanotolle lähetteen kanssa, ja olet ensin käynyt fysioterapeutilla ja käyt hänen luonaan vielä viimeiseksikin, saat kaikista käynneistä Kela-korvauksen. Myös vakuutukset kattavat usein tietyn määrän kuntoutuskäyntejä naprapaatin luona.

Ajanvaraus

Varaa aikasi naprapaatille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838. Jos olet kuntoilija, aktiiviliikkuja tai huippu-urheilija, voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla tuki- ja liikuntaelinvaivoja voidaan ehkäistä.

Artikkelit ja tiedotteet
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää
poskiontelotulehdus/

Poskiontelotulehdus? – Punktiota ei tarvitse pelätä

Poskiontelopunktio kuulostaa pahalta? Huoli pois! Punktio on paljon mainettaan helpompi toimenpide – ja usein sitä ei edes tarvita. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marianne Hovi kertoo, miten poskiontelotulehdus hoidetaan nykyään ja miten pallolaajennus liittyy asiaan.
Lue lisää