Naprapaatin vastaanotto

Naprapaatti tutkii ja hoitaa tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Tyypillisimmät syyt saapua vastaanotolle ovat selkä- ja niskavaivat sekä erilaiset nivelkivut. Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvivammojen ja -leikkausten jälkeisiin kuntoutuksiin. Voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla vaivoja ehkäistään.

Mitä on naprapatia?

Naprapatia on tuki- ja liikuntaelimistön kiputilojen sekä toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut manuaalisen lääketieteen hoitomuoto. Koulutettu naprapaatti on suorittanut terveydenhuollon ammattitutkinnon. Hän tutkii ja hoitaa kaikkia tuki- ja liikuntaelimistön nivel-, välilevy- ja pehmytkudosperäisiä kiputiloja usein yhteistyössä muiden lääketieteen erikoisalojen ja kuntoutuksen ammattilaisten kanssa.

Mihin vaivoihin naprapaatilta saa apua?

Naprapaatilta voi saada apua muun muassa seuraavissa vaivoissa:

  • Selkä- ja lonkkakipu
  • Niskahartiavaivat
  • Olkapääkipu
  • Polvikipu ja polven alueen rasitusvammat
  • Tenniskyynärpää
  • Päänsärky
  • Huimaus

Tyypillisimmät syyt saapua naprapaatin vastaanotolle ovat selkä- ja niskakivut. Hoidon tarkoitus on lievittää kipua, normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt. Tavoitteena on kivuton liikkuminen ja parempi toimintakyky.

Lääkärikeskus Aavassa naprapaatti Petri Halonen on erikoistunut polvikuntoutuksiin sekä muihin vammojen ja leikkauksien jälkeisiin kuntoutuksiin sekä urheiluneurologiaan. Hänen puoleensa kannattaa kääntyä etenkin kuntoutuksen loppuvaiheessa ennen urheiluharrastuksiin tai kilpaurheiluun palaamista. Voit varata ajan hänelle myös, jos polvi oireilee ilman diagnosoitua vammaa.

Mitä naprapaatin vastaanotolla tapahtuu?

Naprapaatti kyselee sinulta oireistasi ja syistä niiden taustalla. Sen jälkeen tehdään erilaisia ortopedian ja manuaalisen terapian testejä, joilla selvitellään, mikä provosoi kipua ja mikä helpottaa oireita. Lisäksi voidaan tarvittaessa tutkia hermoston toimintaa neurologisilla testeillä. Hoito räätälöidään oireiden ja testitulosten mukaan.

Naprapaatin antama hoito perustuu manipulaatiohoitoihin ja muihin manuaalisen hoidon menetelmiin. Manuaalinen hoito voi olla esimerkiksi hierontaa tai kalvorakenteiden eli faskioiden käsittelyä. Manipulaatiohoidolla tarkoitetaan nivelten manipuloimista, jotta niiden liikeradat saataisiin normaaleiksi. Myös hermoston toimintaa voidaan parantaa manipulaatiolla. Molemmat menetelmät pohjautuvat tutkittuun tieteelliseen näyttöön.

Lisäksi saat naprapaatilta ohjeet harjoitteluun kotona. Yksilöidyillä harjoitteilla parannetaan hoidon vastetta. Esimerkiksi manuaalinen terapia yhdistettynä oikeanlaiseen harjoitteluun on tutkitusti tehokkainta toiminnallisen selkäkivun hoidossa.

Montako käyntiä tarvitaan?

Joskus yksi käyntikerta naprapaatilla riittää, mutta tavallisesti hyvään hoitotulokseen tarvitaan 3-5 käyntiä.  Käyntien määrään vaikuttaa paljon vaivan syy. Peruskäynti kestää 45 minuuttia.

Myös vakuutukset kattavat usein tietyn määrän kuntoutuskäyntejä naprapaatin luona.

Ajanvaraus

Varaa aikasi naprapaatille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838. Jos olet kuntoilija, aktiiviliikkuja tai huippu-urheilija, voit varata ajan myös yksilölliseen kehonhuoltoon, jolla tuki- ja liikuntaelinvaivoja voidaan ehkäistä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää