Nuorten Naisten Aava

Asiakaspalvelu: 010 380 3838

Nuorten Naisten Aavassa on mukava asioida

Nuorten Naisten Aava on 15-25-vuotiaiden oma seksuaaliterveys- ja ehkäisyklinikka, joka toimii Aavan gynekologisia palveluita tarjoavien toimipisteiden yhteydessä. Neuvomme ehkäisyyn ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja tarjoamme kokonaisvaltaisia terveyspalveluita nuorille.

Naistentautien erikoislääkärimme hoitavat kiireettömästi nuorten naisten gynekologiset seurantakäynnit, akuutit vaivat ja ehkäisyasiat. Tiimissämme toimii myös seksuaaliterapeutteja ja lantionpohjan vaivoihin erikoistuneita fysioterapeutteja. Mikä parasta, arkisin käytössämme on nuoren kukkarolle ystävällinen hinnoittelu. Vastaanotoillemme ei tarvitse jonottaa ja aikoja on tarjolla päivittäin.

Suosittelemme, että tulostat ja täytät esitietokaavakkeen ennen ensimmäistä käyntiäsi Nuorten Naisten Aavan lääkärillä tai ehkäisyneuvojalla. Kun vastaat kysymyksiin tulet miettineeksi ajankohtaisia asioita seksuaaliterveydessäsi jo etukäteen ja vastaanotolla ehditään perehtyä kysymyksiisi syvemmin.

Gynekologikäyntiä ei tarvitse jännittää

Meillä sisätutkimusta ei tarvitse jännittää. Kokeneet gynekologimme osaavat ottaa huomioon nuorten toiveet ja tekevät tarkastuksen hellävaraisesti. Lääkäri kertoo koko ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi ja ovatko löydökset normaaleja.

Kun gynekologinen tarkastus tehdään rauhallisesti, se ei tunnu ensikertalaisestakaan yleensä epämiellyttävältä. Varsinainen sisätutkimus on vain pieni osa koko käyntiä, eikä sitä aina edes tarvitse tehdä. Kuuntelemme toiveitasi, esimerkiksi ehkäisyn aloitukseen voi riittää pelkkä juttelu lääkärin tai ehkäisyneuvojan kanssa. Lue lisää ensimmäisestä käynnistä gynekologilla.

Juuri sinulle sopiva ehkäisy - pilleri vai pitkäaikainen?

Oletko pedantti ihminen, joka muistaa päivittäisen pillerin? Tai ehkä toivot pitkäaikaista ehkäisyä, jota ei tarvitse sen koommin ajatella? Käymme vaihtoehdot kanssasi läpi ja pohdimme yhdessä mikä sopisi juuri sinulle ja elämäntilanteeseesi parhaiten. Asetamme nuorille myös ehkäisykierukoita ja -kapseleita, toisinaan jopa ensi käynnillä - herkästi puudutuksen kanssa.

Ensimmäinen käynti ei tarvitse aina olla gynekologilla

Jos olet aloittamassa ehkäisyä ensimmäisen kerran suosittelemme ehkäisyneuvojan vastaanottoa. Ehkäisyneuvojan kanssa syvennytään ajan kanssa eri ehkäisyvaihtoehtoihin ja sinulle ajankohtaisiin seksuaaliterveyden asioihin. Ehkäisyneuvojan avulla lääkärimme kirjoittaa sinulle reseptin valittua ehkäisyä varten ensimmäiseksi kolmeksi kuukaudeksi, seurantakäynti tapahtuu gynekologin vastaanotolla. Jos kohdunkaulan syövältä suojaava papilloomavirusrokotus on koulussa jäänyt väliin, voit ottaa rokotuksen ehkäisy- ja seksuaalineuvojamme vastaanotolla.

Gynekologin etävastaanotto tapahtuu puhelimitse

Gynekologin etävastaanotto varataan nettiajanvarauksesta. Se sopii kaikkeen sellaiseen hoitoon ja neuvontaan, joka ei vaadi gynekologista tutkimusta. Pitkäaikaista kierukka- tai kapseliehkäisyä voi suunnitella etävastaanotolla, keskustelu auttaa valmistautumaan toimenpiteeseen ja ehkäisymuotoon liittyviä erityiskysymyksiä ehditään käsitellä etukäteen. Hyvin sopivan hormonaalisen ehkäisyn voimme joka toisella kertaa uusia etänä.

Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia kaikkien saatavilla

Jos seksuaalisuuteen liittyy sinulla erityisiä haasteita, pelkoja tai huolia on seksuaalineuvonta mahdollista tarvittaessa syventää pidempikestoiseksi terapeuttiseksi työskentelyksi, seksuaaliterapiaksi.

Fysioterapeuttimme auttavat jos vaivasi on virtsankarkailu tai yhdyntäkivut

Lantionpohjan toimintahäiriöitä esiintyy iästä riippumatta. Tyypillisiä nuorten vaivoja, joita lantionpohjan fysioterapeuttimme tutkivat ja hoitavat ovat virtsankarkailu urheilun aikana, lantion alueen kivut ja yhdyntäkivut.

Seksuaalielämän alkaessa käynti lantionpohjan fysioterapeutilla on oiva keino lisätä kehotietoisuutta. Tutustuminen oman lantion rakenteeseen ja toimintaan antaa hyvät eväät jo seksuaalielämän alkutaipaleella.

Myös kumppani on aina tervetullut vastaanotolle

Meille voitte aina tulla yhdessä. Kumppani toimii halutessasi tukena ja turvana. 

Kukkaro kiittää ystävällisestä hinnoittelusta

Arkisin tarjoamme nuorille alennetun hinnan gynekologiemme vastaanottokäynneistä, etävastaanottokäynneistä, papa-kokeista ja seksitautitesteistä. Myös seksuaaliterapeuttimme ja lantionpohjan fysioterapeuttimme huomioivat nuoret hinnoissaan. Nuorten Naisten Aavan edut saat arkisin jos olet 15-25 vuoden ikäinen ja aika on varattu Nuorten Naisten Aavan asiantuntijalle.

Ajanvaraus

Varaa vastaanottoaikasi numerosta 010 380 3838 tai online-ajanvarauksestamme. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi "Nuorten Naisten Aava".

Seuraavat vapaat ajat

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa