Laura Leminen, seksuaaliterapeutti

Laura Leminen

fysioterapeutti, seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti

Varaa aika

Olen fysioterapeutti, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti.

Olen työskennellyt koko työurani vulvallisten lantionpohjan toimintahäiriöiden parissa. Fysioterapiassa olen erikoistunut vulvallisten virtsankarkailun, lantionpohjan elinten laskeumien, alatiesynnytykseen liittyvien repeämien, yliaktiivisen virtsarakon, vulvodynian sekä endometrioosin kuntoutukseen ja hoitoon fysioterapeuttisin keinoin. Työni perustana on manuaalinen tutkiminen, tarvittaessa biopalautehoito, sähköhoidot sekä yksilöllisesti ja voimavaralähtöisesti ohjattu kuntoutumista tukeva terapeuttinen harjoittelu.

Fysioterapian vastaanotolle hakeutuessa tavallisimpia oireita ovat:

 • virtsan-, ulosteen- tai ilmankarkailu
 • tihentynyt tai pakottava virtsaamistarve
 • suolen tai virtsarakon tyhjentymisen vaikeus
 • paineentunne tai todettu laskeuma lantionpohjassa
 • alavatsakipu
 • seksuaalisiin toimintoihin liittyvä kipu (esim. yhdyntäkipu)

Seksuaalineuvonnassa ja seksuaaliterapiassa olen erikoistunut vulvallisten seksuaalisten toimintojen häiriöihin, mutta vastaanotolle voit tulla missä tahansa seksuaalisuuteen liittyvässä kysymyksessä tai haasteessa. Vastaanotoilla keskitytään seksuaalisen hyvinvoinnin vahvistamiseen ja toivon pystyväni auttamaan sinua löytämään keinoja mahdollisten haasteiden ratkaisemiseksi. Työotteeni on integratiivinen ja työni tärkein lähtökohta on kohdata asiakas luottamuksellisesti, kokonaisvaltaisesti ja voimavaralähtöisesti.

Seksuaalineuvonnan tai seksuaaliterapian vastaanotolle hakeutuessa tavallisimpia syitä ovat:

 • soolo- tai partneriseksissä ilmenevä kipu
 • seksuaalisen halun puute tai halujen eriparisuus
 • seksuaalisen suuntautumisen tai seksuaali-identiteetin pohdinta
 • pari- tai monisuhteisuuteen liittyvät haasteet
 • mahdollisen todetun sairauden vaikutus omaan seksuaalisuuteen

Toimin osana Nuorten Naisten Aavaa ja 15-25 vuotiaat nuoret saavat lantionpohjan fysioterapian sekä seksuaaliterapian käynnit erityishinnoiteltuna.

Toimin myös Aavan moniammatillisessa Endometrioosikeskuksessa. Lantionpohjan fysioterapialla on tärkeä merkitys endometrioosikivun ja endometrioosista mahdollisesti johtuvien seksuaalisiin toimintoihin (esim. yhdyntäkipu) liittyvien kipujen hoidossa. Seksuaaliterapiassa on mahdollista käsitellä sairauden vaikutusta omaan seksuaalisuuteen ja siinä mahdollisesti ilmeneviin haasteisiin.

Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni.

Ajanvarausohje

Kaikki tarjolla olevat aikani ovat 60 min. pituisia, ja vapaasti varattavissa seksuaaliterapiaa tai lantionpohjan fysioterapiaa varten.

Otan tällä hetkellä vastaan vain yksilöasiakkaita.

Ennen fysioterapian vastaanotolleni tuloa suosittelen vulvallisille asiakkaille lämpimästi käyntiä gynekologin vastaanotolla, jos sellaisesta on pidempi aika.