Kardiologia eli sydäntaudit

Kardiologi on sydän- ja verisuonitautien erikoislääkäri. Jos tunnet rinnassa kipua, hengenahdistusta tai epäilet rytmihäiriöitä, kannattaa varata aika kardiologille. 

Varaa aika

Vastaanotolla kardiologi tekee perustutkimuksen, kartoittaa oireesi ja mahdolliset muut sairaudet sekä aiemmin annetut hoidot.  

Tarvittaessa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksen ja voi määrätä jatkotutkimuksia, kuten rasituskokeen.  

Alta löydät lisää tietoa Aavalla tehtävistä sydäntutkimuksista.  

EKG eli sydänfilmi
Ravitsemusterapia
Sydämen ja verenkierron toimintakokeet
Sydämen ultraäänitutkimus (ECHO)
Sydänsairaudet eli kardiologia
Artikkelit ja tiedotteet
rintakipu-sydänlihastulehdus-

Tunnista sydänlihastulehdus: puristavaa rintakipua, väsymystä ja hengenahdistusta

Sydänlihastulehdus voi iskeä flunssan jälkeen. Laukaisijana on usein kuntourheilu puolikuntoisena. Siksi treenikielto flunssaisena on aina aiheellinen. Kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala kertoo, millaiset oireet on syytä ottaa vakavasti.
Lue lisää
sepelvaltimo

Sepelvaltimotauti voi olla oireeton – Tunnista riskit ajoissa

Rintakipua, hengenahdistusta ja uupumusta? Saatat sairastaa sepelvaltimotautia. Aina sen oireita ei kuitenkaan ole helppo tunnistaa. Lääkärikeskus Aavan kardiologian erikoislääkäri, dosentti Heikki Swan kertoo, millaisia epätyypillisiä oireita sepelvaltimotautiin voi liittyä ja miksi riskit kannattaa ymmärtää, vaikka oireita ei olisi.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää