Kardiologia eli sydäntaudit

Kardiologi on sydän- ja verisuonitautien erikoislääkäri. Jos tunnet rinnassa kipua, hengenahdistusta tai epäilet rytmihäiriöitä, kannattaa varata aika kardiologille. 

Vastaanotolla kardiologi tekee perustutkimuksen, kartoittaa oireesi ja mahdolliset muut sairaudet sekä aiemmin annetut hoidot.  

Tarvittaessa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksen ja voi määrätä jatkotutkimuksia, kuten rasituskokeen.  

Alta löydät lisää tietoa Aavalla tehtävistä sydäntutkimuksista.  

Kardiologin vastaanotto
Sydämen ja verenkierron toimintakokeet
Sydämen ultraäänitutkimus
Sydänfilmi (EKG)
Artikkelit ja tiedotteet
sepelvaltimo

Sepelvaltimotauti voi olla oireeton – Tunnista riskit ajoissa

Rintakipua, hengenahdistusta ja uupumusta? Saatat sairastaa sepelvaltimotautia. Aina sen oireita ei kuitenkaan ole helppo tunnistaa. Lääkärikeskus Aavan kardiologian erikoislääkäri, dosentti Heikki Swan kertoo, millaisia epätyypillisiä oireita sepelvaltimotautiin voi liittyä ja miksi riskit kannattaa ymmärtää, vaikka oireita ei olisi.
Lue lisää
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää