Kardiologia eli sydäntaudit

Kardiologi on sydän- ja verisuonitautien erikoislääkäri. Jos tunnet rinnassa kipua, hengenahdistusta tai epäilet rytmihäiriöitä, kannattaa varata aika kardiologille. 

Varaa aika

Vastaanotolla kardiologi tekee perustutkimuksen, kartoittaa oireesi ja mahdolliset muut sairaudet sekä aiemmin annetut hoidot.  

Tarvittaessa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksen ja voi määrätä jatkotutkimuksia, kuten rasituskokeen.  

Alta löydät lisää tietoa Aavalla tehtävistä sydäntutkimuksista.  

EKG eli sydänfilmi
Ravitsemusterapia
Sydämen ja verenkierron toimintakokeet
Sydämen ultraäänitutkimus (ECHO)
Sydänsairaudet eli kardiologia
Artikkelit ja tiedotteet
sydämen Sydämen vajaatoiminta on vakava tila
Sydämen vajaatoiminta on seuraus muusta sydänsairaudesta. Sen ennuste on parantunut hoidon kehittymisen myötä, mutta tila on hyvin vakava. Mitä pikemmin siitä saadaan kiinni, sitä paremmin sitä voidaan hoitaa. Kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala vastaa tavallisimpiin vajaatoimintaan liittyviin kysymyksiin.
Lue lisää
rintakipu-sydänlihastulehdus- Tunnista sydänlihastulehdus: puristavaa rintakipua, väsymystä ja hengenahdistusta
Sydänlihastulehdus voi iskeä flunssan jälkeen. Laukaisijana on usein kuntourheilu puolikuntoisena. Siksi treenikielto flunssaisena on aina aiheellinen. Kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala kertoo, millaiset oireet on syytä ottaa vakavasti.
Lue lisää
sepelvaltimo Sepelvaltimotauti voi olla oireeton – Tunnista riskit ajoissa
Rintakipua, hengenahdistusta ja uupumusta? Saatat sairastaa sepelvaltimotautia. Aina sen oireita ei kuitenkaan ole helppo tunnistaa. Lääkärikeskus Aavan kardiologian erikoislääkäri, dosentti Heikki Swan kertoo, millaisia epätyypillisiä oireita sepelvaltimotautiin voi liittyä ja miksi riskit kannattaa ymmärtää, vaikka oireita ei olisi.
Lue lisää