Kardiologia eli sydäntaudit

Kardiologi on sydän- ja verisuonitautien erikoislääkäri. Jos tunnet rinnassa kipua, hengenahdistusta tai epäilet rytmihäiriöitä, kannattaa varata aika kardiologille. 

Vastaanotolla kardiologi tekee perustutkimuksen, kartoittaa oireesi ja mahdolliset muut sairaudet sekä aiemmin annetut hoidot.  

Tarvittaessa kardiologi tekee sydämen ultraäänitutkimuksen ja voi määrätä jatkotutkimuksia, kuten rasituskokeen.  

Alta löydät lisää tietoa Aavalla tehtävistä sydäntutkimuksista.  

Kardiologin vastaanotto
Ravitsemusterapeutin vastaanotto
Sydämen ja verenkierron toimintakokeet
Sydämen ultraäänitutkimus
Sydänfilmi (EKG)
Artikkelit ja tiedotteet
sepelvaltimo

Sepelvaltimotauti voi olla oireeton – Tunnista riskit ajoissa

Rintakipua, hengenahdistusta ja uupumusta? Saatat sairastaa sepelvaltimotautia. Aina sen oireita ei kuitenkaan ole helppo tunnistaa. Lääkärikeskus Aavan kardiologian erikoislääkäri, dosentti Heikki Swan kertoo, millaisia epätyypillisiä oireita sepelvaltimotautiin voi liittyä ja miksi riskit kannattaa ymmärtää, vaikka oireita ei olisi.
Lue lisää
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää