Kardiologin etävastaanotto

Etävastaanotolla säästät aikaa ja vaivaa. Kokeneet kardiologimme arvioivat ja hoitavat etävastaanotolla monia sydän- ja verisuonisairauksien oireita ja sairauksia. Saat nopeasti tarvitsemasi avun, vaikka toiselta paikkakunnalta käsin.

Etälääkäriin on helppo olla yhteydessä, kun konkreettinen vastaanotolla tapahtuva lääkärikäynti ei ole mahdollinen tai tarpeellinen. Palvelu tuo lääkärin lähelle myös liikuntarajoitteisille.

Huom. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme etävastaanottoa, jos sinulla on hengitystieoireita tai et voi poistua kotoa. Voit vaihtaa monet jo varatuista lähivastaanotoista etävastaanotoksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Kysy tästä mahdollisuudesta lisää asiakaspalvelustamme  010 380 3838

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Etävastaanotolla voidaan hoitaa puhelimitse

Sydän- ja verisuonisairauksien oireiden kartoitus sekä neuvonta

Uusien, vastaanotolle tulossa olevien potilaiden omaseurannan etukäteisohjaus (kuten verenpaine- ja sykeseuranta)

 • opastus vastaanotolla tarpeellisten aiempien sairauskertomus- ja EKG-dokumenttien hankkimiseksi
 • lähetteet vastaanottoa edeltäviin laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin

Hoidossa olevien potilaiden

 • Sairauksien välikontrollit, joista on sovittu varsinaisen käynnin yhteydessä
 • Omaseurannan läpikäynti ja arviointi
 • Lääkehoitoon liittyvät kysymykset; lääkeannosten hienosäätö
 • Pitkäaikaissairauksien neuvonta ja omahoidon tuki

Reseptit

 • Pitkäaikaissairauksien reseptien uusiminen kontrollissa oleville / omaseurantaa tekeville

Milloin etävastaanotto ei sovellu?

Ensikäynnit esimerkiksi pitkäaikaissairauksien hoidossa. Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot tai kiputilat

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Oma Aavassa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.
  Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa etävastaanotolla, lääkäri ohjaa sinut varaamaan perinteisen vastaanottoajan Aavan kardiologille tai muulle lääkärille. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu. 
   

Ajanvaraus

 • Varaa aika kardiologin etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, voit varata haluamallesi lääkärille ajan asiantuntijahakua käyttämällä tai valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi kardiologi.
 • Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Tee varaus nettiajanvarauksemme kautta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnistautumisella.
 • Lapset:

  Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

  Lapset: Lapsen puolesta ei voi varata aikaa etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Varaa aika Aavan asiakaspalvelusta puh: 010 380 3838

  Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-etälääkäripalvelusta?

Jos olet jo Aavan asiakas: Mikäli puhelinnumerosi on muuttunut viime käynnin jälkeen, varmista asiakaspalvelustamme 010 380 3838 että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Huomioi, että varauksen yhteydessä antamasi numero ei päivity järjestelmäämme tai välity sisätautilääkärille, vaikka saisitkin numeroosi vahvistusviestin.
 

Maksuvaihtoehdot

Lopullinen hinta määräytyy vastaanottoajan pituuden ja erikoisalan mukaan ja se veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Etävastaanotolla määrätyt tutkimukset veloitetaan erikseen. Koska noudatamme EU:n maksupalveludirektiiviä, tietyissä tapauksissa asiakasta pyydetään hyväksymään veloitus tililtä etävastaanoton jälkeen.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 20 min
alk.
111.00 €
Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 30 min
alk.
128.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa