Fysioterapiasta apua yhdyntäkipuihin

Kun yhdyntä tekee kipeää, on yleensä ongelmassa vähintäänkin lisätekijänä lantionpohjan lihasten liiallinen jännittyminen seksin aikana.  On myös tavallista, että lihakset ovat koko ajan jatkuvassa jännityksessä, ilman että ihminen edes tiedostaa sitä. Fysioterapiassa ohjaamme ja opetamme sinua rentouttamaan lantionpohjan lihakset tahdonalaisesti.

Jännittyneet lihakset lisäävät kipua. Rentoutuneet lihakset ovat joustavat. Rentouttamista voidaan fysioterapeutin opastuksessa opetella monin tavoin. Yksi vaihtoehto on biopalaute (emg-palaute), joka auttaa oivaltamaan miltä tuntuu rentouttaa lantionpohjan lihakset ja miltä niiden aktivoiminen tuntuu. Toistojen ja palautteen myötä usein aluksi vaikealta tuntuva harjoittelu alkaa sujua ja rentouttaminen alkaa tuntua luontevalta. Tämän opin soveltaminen kipua tuottavissa tilanteissa vähentää kipua.

Lihasharjoittelun lisäksi ohjaamme omatoimiseen lihasten venyttelyyn. Tarvittaessa fysioterapeuttimme käsittelee manuaalisesti lantion seudun pinnallisimpia lihaksia. Annamme samalla seksuaalineuvontaa ja ohjeet yksilöllisiin juuri sinulle ja teille sopiviin kotiharjoituksiin.

Asiantuntevan gynekologin vastaanotolla tapahtuva perehtyminen tilanteeseen ennen fysioterapian aloittamista on tärkeää.  Gynekologi huomioi tilanteen kokonaisvaltaisesti ja osaa ohjata nimenomaan yhdyntäkipujen ja lantionpohjan ongelmien hoitoon perehtyneelle fysioterapeutille. Aavasta löydät gynekologeja joiden erityisosaamista on yhdyntäkipuvaivojen hoito. Lääkärin lähetteellä sairauden hoidosta saa Kelan sairausvakuutuskorvausta.

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua:

Yhdyntäkipujen hoito
Ohjeita vulvodyniasta kärsivälle
Kehotyöskentely
Seksuaaliterveyspalvelut