Psykologin vastaanotto

Psykologi on ihmisen käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija. Hänellä on psykologian maisterin tutkinto ja hän on Valviran laillistama terveydenhuollon ammattihenkilö.

Psykologi tarjoaa keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa erilaisissa elämän kriisi- ja muutostilanteissa sekä mielen hyvinvointiin liittyvissä huolissa. Hän tukee mielen hyvinvointia myös ennaltaehkäisevästi keskustelutuen avulla, kun haluat pitää huolta omasta mielen hyvinvoinnistasi. Psykologi voi auttaa myös tilanteessa, jossa toivot ulkopuolisen apua ongelmasi jäsentämiseen ja määrittelyyn sekä mahdollisen jatkoavun pohtimiseen.

Milloin hakeudun psykologin vastaanotolle?

Psykologin vastaanotolle voit hakeutua esimerkiksi silloin, kun toivot apua ja tukea

  • elämän kriisi- tai muutostilanteeseen
  • stressinhallintaan
  • masennus- ja ahdistusoireisiin
  • pelkoihin
  • uniongelmiin
  • kipuihin

Mistä tiedän valita psykologin itselleni?

Työkokemuksen ja jatkokouluttautumisen kautta psykologi voi olla erikoistunut erilaisten asiakasryhmien kanssa työskentelyyn; esim. työterveys, aikuisten mielenterveys, urheilupsykologia, lasten ja nuorten kehityspsykologia. Hän voi myös olla jatkokouluttautunut esim. psykoterapeutiksi.

Mitä psykologin vastaanotolla tapahtuu?

Vastaanotto kestää tyypillisesti 45-60 minuuttia. Työskentelyjakson kesto ja tiheys sovitaan asiakas- ja tilannekohtaisesti yhdessä suunnitellen. Tyypillinen jakso on esimerkiksi 2-5 käyntiä 2-3 viikon välein.

Psykologi antaa vastaanotollaan keskustelutukea, ohjausta ja neuvontaa. Vastaanotolla voidaan esim. keskittyä nykyhetkeen, tämän hetkisten oireiden helpottamiseen, niiden ymmärtämiseen ja niiden kanssa pärjäämiseen. Vastaanotolla voidaan myös pohtia elämänhistoriaa ja erilaisten kokemusten vaikutusta tähän päivään. Vastaanotolla voidaan myös keskittyä pohtimaan elämän solmukohtaa ja sitä, miten mennä tästä eteenpäin. Tavoitteena on aina mielen hyvinvoinnin tukeminen ja kohentaminen. Psykologi voi keskustelutuen lisäksi käyttää työskentelymenetelminään esim. erilaisia kehollisia harjoituksia.

Ajanvaraus

Mikäli tarvitset pitkäaikaista Kelan korvaamaa psykoterapiaa, hakeudu ensin psykiatrin tutkimuksiin. Varaa aika psykiatrille Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838 tai internetajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

 

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa