Korva-, nenä- ja kurkkutaudit

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri tutkii ja hoitaa erilaisia tulehduksia sekä kuulo- ja tasapaino-ongelmia. 

Varaa aika

Yleisimpiä aiheita, jonka vuoksi kannattaa varata aika tämän asiantuntijan vastaanotolle ovat korvatulehdus ja poskiontelotulehdus, huimaus ja kuulo-ongelmat.  

Aavassa tehdään myös erilaisia toimenpiteitä ja leikkauksia, kuten korvien putkitusta ja nielu- sekä kitarisaleikkauksia. Sairaalamme ja leikkaustilamme sijaitsevat Aava Kampissa Helsingissä, Aava Keravalla sekä Aava Tapiolassa Espoossa.  

Korvalääkärin vastaanotto

Tutkimukset ja hoidot

Huimauksen tutkiminen ja hoito
Kuulotutkimus

Toimenpiteet ja leikkaukset

Kitarisaleikkaus
Korvien putkitus
Nenän tukkoisuuden hoito RFT-menetelmällä
Nenän väliseinän korjausleikkaus eli septoplastia
Nielurisaleikkaus
Poskionteloiden ilmastointileikkaus
Poskionteloiden pallolaajennus
Artikkelit ja tiedotteet
poskiontelotulehdus

Poskiontelotulehdus? – Punktiota ei tarvitse pelätä

Poskiontelopunktio kuulostaa pahalta? Huoli pois! Punktio on paljon mainettaan helpompi toimenpide – ja usein sitä ei edes tarvita. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marianne Hovi kertoo, miten poskiontelotulehdus hoidetaan nykyään ja miten pallolaajennus liittyy asiaan.
Lue lisää
angiina

Kurkkukipua ja kuumetta – Onko tämä siis angiina?

Flunssa, influenssa, angiina sekä muut nielutulehdukset oireilevat hieman samalla tavalla, eikä niitä voi erottaa toisistaan pelkästään kurkkuun vilkaisemalla. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, milloin on syytä tulla vastaanotolle, miten angiina hoidetaan ja miksi antibioottikuuri on paikallaan angiinan kohdalla.
Lue lisää
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää