Korvalääkärin vastaanotto

Korvalääkäri on kolmen alueen spesialisti

Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri tutkii ja hoitaa kaikenikäisiä potilaita. Yleisimpiä vaivoja ovat korvan, nenän ja kurkun tulehdustaudit sekä kuulo- ja tasapaino-ongelmat. Korvalääkäri hoitaa myös kyseisissä elimissä esiintyviä kasvaimia.

Milloin vastaanotolle?

Tavallisia syitä nähdä korvalääkäriä ovat

 • korvatulehdukset
 • poskiontelotulehdukset
 • tukkoinen nenä
 • kuorsaus
 • äänihäiriöt
 • kuulo-ongelmat
 • huimaus

Tutkimukset täydentävät diagnoosia

Tarvittaessa korvalääkäri ottaa vastaanotolla näytteitä korvista ja nielusta. Tulehdussairauksista saadaan tärkeää tietoa laboratoriokokeilla.

Vastaanotolla voidaan suorittaa pientoimenpiteitä, kuten korvien huuhtelua. Isommat korvien, nenän ja kurkun alueen toimenpiteet, kuten korvien putkitukset, tehdään toimenpideosastolla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri tekee tarvittaessa lähetteen kuulo- ja unitutkimuksiin.

Korvalääkärin etävastaanoton palvelut

Etälääkäri on kokenut korva-, nenä ja kurkkutautien erikoislääkäri, jonka puhelinvastaanotolla saat neuvonnan ja kartoituksen oireiden ja sairauksien tilasta sekä tarvittaessa hoidon.

Korvalääkärin etävastaanotto

Korvalääkärin etävastaanotto on mahdollinen, kun tarvitaan

Oireiden perusteella tutkimustarpeen arvio:

 • Lähetteet laboratorioon ja kuvantamistutkimuksiin
 • Lääkehoitoon liittyvät kysymykset
 • Sairauksien kontrollit, jotka on sovittu varsinaisen käynnin yhteydessä
 • Huimausoireiden alustava arvio
 • Korva- ja kuulo-oireiden alustava arvio
 • Nenäoireiden alustava arvio

Reseptit

Pitkäaikaissairauksien reseptien uusiminen kontrollissa oleville / omaseurantaa tekeville.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Ensikäynnit pitkäaikaissairauksien hoidossa Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot. 

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Sairausloma.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Oma Aavassa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Ajanvaraus

Varaa aika korvalääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää