Urologin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa numerosta 010 380 3800. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, joudumme lähettämään sinulle laskun käyttämättömästä etävastaanotosta.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Etävastaanotolla säästät aikaa ja vaivaa. Kokeneet asiantuntijamme hoitavat etävastaanotolla monia naisten sekä miesten urologisia sairauksia, vaivoja ja oireita. Etävastaanotto soveltuu hyvin myös kontrolleihin ja hoidon seurantaan, kun siitä on sovittu asiantuntijan kanssa etukäteen. Etävastaanotto ei välttämättä korvaa ensikäyntiä perinteisellä vastaanotolla. Etävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille henkilöille.

Urologin etävastaanoton palvelut

Neuvonta ja virtsaelinten oireiden ja sairauksien kartoitus sekä tarvittaessa hoito.

Urologin etävastaanotto on mahdollinen, kun

 • arvioidaan oireiden perusteella tarvittavat tutkimukset ennen lääkärin vastaanottoa, esimerkiksi lähetteet laboratorioon ja kuvantamistutkimuksiin.
 • on sovittu aiemmin vastaanotolla arviossa/hoidossa olleiden potilaiden ns. välikontrollit
 • arvioidaan tulehduksen jälkeisen virtsanäytteen tulokset
 • herää kysymyksiä liittyen lääkehoitoon

Pitkäaikaissairauksien kontrollit, erityisesti:

 • Testosteroni korvaushoito, testosteroni korvaushoidossa olevien potilaiden vuosikontrollit
 • PSA seuranta tietyillä potilailla urologin ohjeen mukaisesti
 • pitkäaikaissairauksien neuvonta ja omahoidon tuki

Reseptit

 • Pitkäaikaissairauksien reseptien uusiminen kontrollissa oleville
 • Erektiohäiriö reseptien uusiminen

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Sterilisaatiota edeltävä keskustelu tai sterilisaation purkamisen suunnittelu, tämä vaatii henkilökohtaisen tapaamisen. 

Ensikäynnit pitkäaikaissairauksien hoidossa(esimerkiksi testosteronihoidon aloitus)

Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, voimakasoireiset infektiot (esim. naisten toistuvien virtsatieinfektioiden ensikäynnit) tai kiputilat. Hakeudu perinteiselle vastaanotolle tai oman alueesi päivystysyksikköön (112).

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Sairausloma.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Aavan digipalvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.

 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.

 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.

 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.

 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

 • Mikäli kärsit virtsaamisvaivoista, suosittelemme pitämään virtsaamispäiväkirjaa muutamana normaalina päivänä ennen vastaanottoa.

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi toivomasi erikoisala.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Lapset: Ajanvaraus tehdään lapsen omilla tiedoilla. Ensikäynti edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksilla. Mikäli lapsi ei ole aiemmin asioinut Aavassa eikä hänellä ole omia pankkitunnuksia, hänelle ei valitettavasti voi varata aikaa etävastaanotolle. Vanhempien tiedoilla aikaa ei voi varata, koska reseptien ja muiden dokumenttien tuottaminen väärillä tiedoilla on mahdotonta. Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-palvelusta?

Maksuvaihtoehdot

Aavan etävastaanotto maksetaan maksukortilla verkossa. Etävastaanoton hinta määräytyy mm. erikoisalan ja vastaanottoajan pituuden mukaan. Vastaanottoajan vahvistamiseksi asiakkaan maksukortilta veloitetaan varauksen yhteydessä katevaraus 50 euroa. Lopullinen hinta veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Kela-korvaus on huomioitu lopullisessa hinnassa.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Urologin etävastaanotto 15 min
75,00 €
Urologin etävastaanotto 30min
110,00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa