Korvalääkärin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Huom. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme etävastaanottoa, jos sinulla on hengitystieoireita tai et voi poistua kotoa. Voit vaihtaa monet jo varatuista lähivastaanotoista etävastaanotoksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Kysy tästä mahdollisuudesta lisää asiakaspalvelustamme  010 380 3838

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Etävastaanotolla säästät aikaa ja vaivaa. Kokeneet asiantuntijamme hoitavat etävastaanotolla monia oman erikoisalansa alueen sairauksia, vaivoja ja oireita. Etävastaanotto soveltuu hyvin myös kontrolleihin ja hoidon seurantaan, kun siitä on sovittu asiantuntijan kanssa etukäteen. Etävastaanotto ei välttämättä korvaa ensikäyntiä perinteisellä vastaanotolla. Etävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille henkilöille.

Korvalääkärin etävastaanoton palvelut

Etälääkäri on kokenut korva-, nenä ja kurkkutautien erikoislääkäri, jonka puhelinvastaanotolla saat neuvonnan ja kartoituksen oireiden ja sairauksien tilasta sekä tarvittaessa hoidon.

Korvalääkärin etävastaanotto on mahdollinen, kun tarvitaan

Oireiden perusteella tutkimustarpeen arvio:

 • Lähetteet laboratorioon ja kuvantamistutkimuksiin
 • Lääkehoitoon liittyvät kysymykset
 • Sairauksien kontrollit, jotka on sovittu varsinaisen käynnin yhteydessä
 • Huimausoireiden alustava arvio
 • Korva- ja kuulo-oireiden alustava arvio
 • Nenäoireiden alustava arvio

Reseptit

Pitkäaikaissairauksien reseptien uusiminen kontrollissa oleville / omaseurantaa tekeville.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Ensikäynnit pitkäaikaissairauksien hoidossa Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot. 

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Sairausloma.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Aavan digipalvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.

 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.

 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.

 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.

 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

  Ajanvaraus

  Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi toivomasi erikoisala.

  Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

  Lapset:

  Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

  Lapset: Lapsen puolesta ei voi varata aikaa etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Varaa aika Aavan asiakaspalvelusta puh: 010 380 3838

  Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-etälääkäripalvelusta?

  Maksuvaihtoehdot

  Lopullinen hinta määräytyy vastaanottoajan pituuden ja erikoisalan mukaan ja se veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Etävastaanotolla määrätyt tutkimukset veloitetaan erikseen. Koska noudatamme EU:n maksupalveludirektiiviä, tietyissä tapauksissa asiakasta pyydetään hyväksymään veloitus tililtä etävastaanoton jälkeen.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 20 min
alk.
86.00 €
Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 30 min
alk.
124.00 €

Toimipisteet

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa