Rokotukset

Yleisimmät rokotukset ovat ns. kausirokotukset influenssaa ja puutiaisaivokuumetta (punkkeja) vastaan. Influenssarokotetta on saatavilla lokakuusta alkuvuoteen. Punkkirokotetta saa läpi vuoden, vaikka suurin kysyntä on kevään ja punkkikauden alkaessa maalis-huhtikuussa. 

Varaa aika

Aavassa annetaan myös muita perusrokotteita (tetanus, polio, mpr), hpv-rokote, vyöruusu- vesirokkorokote, aivokalvontulehdusrokote ja keuhkokuumerokote. Lisäksi meiltä saa matkailijan rokotteita seuraavilta taudeilta suojaamaan: hepatiitit, keltakuume, lavantauti, kolera, rabies. Rokotusten tarve arvioidaan aina vastaanotolla.  

Miten saan rokotuksen yksityisellä?  

Aavassa rokotuksiin voi varata ajan suoraan, eikä lähetettä tarvita. 

Tarkasta löydätkö oman lääkärikeskuksesi rokotusajat nettiajanvarauksesta. Jos et, voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Varatulla ajalla rokotuksen antaa sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja. Rokotuksen yhteydessä sinulta kysytään aiemmin saadut rokotukset (ota rokotuskortti mukaan mikäli sellainen löytyy), ja tietoa mahdollisista perussairauksista tai allergioista. Mikäli olet lähdössä matkalle ja tarvitset reissua varten rokotteen, sairaanhoitaja tarkastaa tarvittavat tiedot matkasta ja kohdemaasta.  

Influenssarokote
Jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä-rokote
Matkailijan rokotukset
MPR-rokote
Pneumokokkirokotus
Punkkirokote eli TBE-rokote
Vyöruusurokote
Artikkelit ja tiedotteet
influenssarokotus

Influenssakausi lähenee – Iäkkäille saatavilla nyt aiempaa tehokkaampi rokote

Uusi, korkea-annoksinen influenssarokote on suunniteltu 60 vuotta täyttäneille. Se antaa tavanomaista rokotetta paremman suojan influenssaa ja jälkitauteja vastaan. Rokotetta on saatavilla Lääkärikeskus Aavasta viikosta 40 alkaen.
Lue lisää
punkin

Punkin purema - miten hoidat ja milloin lääkäriin

Punkki puri – mitä tehdä? Miten suuri on borrelioosin tai puutiaisaivokuumeen riski? Entä milloin on syytä käydä lääkärin vastaanotolla tai ottaa punkkirokote? Aavan yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen vastaa yleisimpiin punkin puremaa koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää
HPV

Kysymyksiä ja vastauksia HPV:stä

Ihmisen papilloomavirus, HPV (human papilloma virus) on yleisin pääasiassa sukupuoliteitse tarttuva virus. Moni ei välttämättä koskaan saa tietää saaneensa viruksen. HPV:stä on tärkeää puhua, siksi myös vuosittain 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV-tietoisuuden päivää. Artikkelin kysymyksiin vastaa Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Maija Jakobsson.
Lue lisää