Rokotukset

Yleisimmät rokotukset ovat ns. kausirokotukset influenssaa ja puutiaisaivokuumetta (punkkeja) vastaan. Influenssarokotetta on saatavilla lokakuusta alkuvuoteen. Punkkirokotetta saa läpi vuoden, vaikka suurin kysyntä on kevään ja punkkikauden alkaessa maalis-huhtikuussa. 

Aavassa annetaan myös muita perusrokotteita (tetanus, polio, mpr), hpv-rokote, vyöruusu- vesirokkorokote, aivokalvontulehdusrokote ja keuhkokuumerokote. Lisäksi meiltä saa matkailijan rokotteita seuraavilta taudeilta suojaamaan: hepatiitit, keltakuume, lavantauti, kolera, rabies. Rokotusten tarve arvioidaan aina vastaanotolla.  

Miten saan rokotuksen yksityisellä?  

Aavassa rokotuksiin voi varata ajan suoraan, eikä lähetettä tarvita. 

Tarkasta löydätkö oman lääkärikeskuksesi rokotusajat nettiajanvarauksesta. Jos et, voit varata ajan soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838. Aava Kampissa Helsingissä palvelee myös rokotushoitajien oma numero: 010380 5020. 

Varatulla ajalla rokotuksen antaa sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja. Rokotuksen yhteydessä sinulta kysytään aiemmin saadut rokotukset (ota rokotuskortti mukaan mikäli sellainen löytyy), ja tietoa mahdollisista perussairauksista tai allergioista. Mikäli olet lähdössä matkalle ja tarvitset reissua varten rokotteen, sairaanhoitaja tarkastaa tarvittavat tiedot matkasta ja kohdemaasta.  

Influenssarokotus
Jäykkäkouristus-kurkkumätärokote
Matkailijan rokotukset
MPR-rokote
Punkkirokote
Vyöruusurokote
Artikkelit ja tiedotteet
punkin

Punkin purema - miten hoidat ja milloin lääkäriin

Punkki puri – mitä tehdä? Miten suuri on borrelioosin tai puutiaisaivokuumeen riski? Entä milloin on syytä käydä lääkärin vastaanotolla tai ottaa punkkirokote? Aavan yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen vastaa yleisimpiin punkin puremaa koskeviin kysymyksiin.
Lue lisää
HPV

Kysymyksiä ja vastauksia HPV:stä

Ihmisen papilloomavirus, HPV (human papilloma virus) on yleisin pääasiassa sukupuoliteitse tarttuva virus. Moni ei välttämättä koskaan saa tietää saaneensa viruksen. HPV:stä on tärkeää puhua, siksi myös vuosittain 4. maaliskuuta vietetään kansainvälistä HPV-tietoisuuden päivää. Artikkelin kysymyksiin vastaa Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Maija Jakobsson.
Lue lisää
rokotus

Rokotukset kunnossa? 10 tärkeää kysymystä ja vastausta rokotteista

Lapset rokotetaan Suomessa kattavasti, mutta aikuiset eivät usein muista tai tiedä, mitä kaikkea ovat saaneet. Miten selvittää omat rokotuksensa? Mitkä rokotukset matkalle tarvitaan? Entä kenen kannattaa ottaa influenssarokotus tai punkkirokotus? Lääkärikeskus Aavan matkailulääkäri Hanna Nohynek vastaa yleisiin rokotuksia koskeviin kysymyksiin. 
Lue lisää