MK

Marja Kaijomaa

Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri

Varaa aika

Olen Aava raskausklinikan erikoislääkäri. Vastaan mielelläni kaikkiin raskauteen liittyviin kysymyksiin.

Vastaanotollani teen:

  • alkuraskauden ultraäänitutkimuksia
  • sikiön seulontatutkimuksia
  • sikiön rakenneultraäänitutkimuksia
  • ohjaan, neuvon ja teen lähetteitä NIPT- tutkimukseen (non-invasive-prenatal-test, äidin verinäytteestä tutkittava noninvasiivinen prenataalitutkimus)

Ajanvarausohje

Toimin osana Aava Raskausklinikkaa. Vastaanotolleni voi hakeutua ilman erillistä lähetettä kaikissa raskauden vaiheissa, raskauden ja synnytyksen suunnitteluun, raskauden seurantaan ja synnytyksen jälkitarkastuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotan myös gynekologisia potilaita.

Käytössäni Aava Kampissa on aina seulontatutkimuksiin soveltuva erityistarkka laitteisto, jolla myös 3D/4D kuvantaminen tallenteineen on mahdollista. Voit varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta.

Mikäli olet tulossa seula-ultraääneen, on optimaalinen ajankohta niskaturvotusultraääneen raskausviikolla H11-H13 ja toisen kolmanneksen rakennetutkimukseen raskausviikolla H19-22. Aava Raskauslaskurilla voit määrittää oikean ajankohdan.

Mikäli haluat sikiöseulonnan NIPT-tutkimuksella ja yhdellä käynnillä, on optimaalinen ajankohta raskausviikolla H11-13, jolloin samalla käynnillä voidaan antaa neuvonta, tehdä niskaturvotusultraääni ja ohjelmoida verinäyte (näytteitä otetaan yleensä alkuviikosta).

Tutkimusten oikea ajoitus on ensiarvoisen tärkeää. Ajan erikoistutkimuksiin voit aina varata myös puhelimitse p. 050 414 6704 ja jättää vastaajaan soittopyynnön tekstiviestillä tarvittaessa. Saat apua myös sähköpostitse raskausklinikka@aava.fi