Sarveiskalvon paksuuden mittaus eli pachymetri

Milloin on syytä mitata sarveiskalvon paksuus?

Joskus silmälääkäri haluaa tietää potilaan sarveiskalvon paksuuden. Tietoa käytetään apuna potilaan glaukoomariskiä arvioitaessa. Sarveiskalvon paksuus voidaan mitata joko silmälääkärin vastaanoton yhteydessä tai silmätutkimuslaboratoriossa silmähoitajan toimesta.

Miten mittaukseen valmistaudutaan ja mittauksen kulku

Mittaukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen. Sarveiskalvon paksuus voidaan mitata esimerkiksi silmänpaineen vuorokausikäyrämittauksen tai näkökenttätutkimuksen yhteydessä. Tutkimus tehdään puudutuksessa ja on potilaalle kivuton.

Tutkimuksen tekevä silmähoitaja neuvoo, miten tutkimus etenee ja mitä sinulta odotetaan. Voit siis saapua tutkimukseen luottavaisin mielin ja jännittämättä.

Mittauksen hinta

Tarkista hinta Aavan hinnastosta tästä linkistä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Silmätutkimuksiin varataan aika vastaanottokäynnin yhteydessä silmäosastolta tai Aavan asiakaspalvelun numerosta 010 380 3838. Valmistautumisohjeet saat lähetteen tekevältä lääkäriltä tai silmähoitajilta. Muistathan ottaa mukaan kelakortin tai henkilöllisyystodistuksen.

Toimipisteet

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa